Jelić: Odgovoran je Šegrt

"Razvojna agencija Karlovačke županije Karla je tvrtka u suvlasništvu Karlovačke županije za čije je ukupno poslovanje, temeljem Zakona o trgovačkim društvima, odgovoran direktor tvrtke. Župan se nije, niti se želi miješati u sistematizaciju i organizacijsku strukturu tvrtke, već ga zanima njezina uspješnost poslovanja, što traži od odgovorne osobe", stoji u očitovanju Ureda župana Karlovačke županije na tvrdnje Mile Sokolića kojega je u srijedu direktor obavijestio da je tehnološki višak

Autor: Marin Bakić

“Razvojna agencija Karlovačke županije Karla je tvrtka u suvlasništvu Karlovačke županije za čije je ukupno poslovanje, temeljem Zakona o trgovačkim društvima, odgovoran direktor tvrtke. Župan se nije, niti se želi miješati u sistematizaciju i organizacijsku strukturu tvrtke, već ga zanima njezina uspješnost poslovanja, što traži od odgovorne osobe”, stoji u očitovanju Ureda župana Karlovačke županije Damira Jelića na tvrdnje Mile Sokolića kojega je u srijedu direktor Viktor Šegrt obavijestio da je tehnološki višak.

Sokolić tvrdi da je to kulminacija jednogodišnjeg intenzivnog zlostavljanja na radnom mjestu, otkako je javno negodovao što nije bio pozvan na razgovor sa županom kao i ostali zaposlenici. Ustvrdio je i da se u Karli najviše cijene pripadnost Hrvatskoj demokratskoj zajednici, pokornost i divljenje Šegrtu i Jeliću, te da je njegov otkaz paradoksalan, jer se poklopio s odobravanjem projekta vrijednog 1,800.000 kuna kojeg je napisao, te iz razloga što je educirao i  osposobio gotovo sve zaposlenike.

Šegrt je kazao da postupa zakonito.