Mile Sokolić: Dobio sam otkaz u Karli

"Direktor Viktor Šegrt me obavijestio da sam tehnološki višak. To je paradoksalno, jer sam u isto vrijeme dobio obavijest da mi je odobren projekt vrijedan 1,800.000 kuna, i zbog toga obučio i educirao većinu zaposlenika". "Obavljen je razgovor s djelatnicima sukladno Pravilniku o radu te su obaviješteni o promjenama u organizacijskom poslovanju i sistematizaciji radnih mjesta u skladu sa zakonskim odredbama i proceduri", kratko se očitovao direktor Šegrt

Autor: Marin Bakić

U Knjižnici za mlade u Karlovcu 25. rujna 2017. godine održan u organizaciji Udruge za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka Polkaview s povjesničarom Tvrtkom Jakovinom. Na slici Mile Sokolić Foto: Marin Bakić

Direktor Viktor Šegrt me obavijestio da se ukida moje radno mjesto i da ću dobiti otkaz kao tehnološki višak, što je paradoksalno, jer sam u isto vrijeme dobio obavijest da se prihvaća jedan projekt čiji sam autor vrijedan 1,800.000 kuna – kaže Mile Sokolić, pomoćnik strategije i planiranja u toj tvrtki čiji su osnivači Karlovačka županija, te gradovi Karlovac, Ogulin, Slunj i Ozalj.

„Neke zaposlenike su premjestili, jedna je dobila manju plaću, a jedino je meni rečeno da mi se ukida radno mjesto“, nastavlja Sokolić.

  • To nije opravdano s obzirom da se sektor u kojem radimo širi, ali i s obzirom na to da sam obučavao i educirao većinu kolega s kojima radim. Petnaest godina se bavim ovime. Stranački opredijeljenima se daje druga šansa, a ja nisam stranački opredijeljen – kaže Sokolić.

Šegrt je istaknuti član Hrvatske demokratske zajednice koja je na vlasti u Karlovačkoj županiji i Karlovcu.

  • Radi se o revanšizmu. Još jedna kolegica i ja smo se žalili na zlostavljanje na radnom mjestu, a taj mobbing u mom slučaju traje intenzivno godinu dana, otkako sam javno prosvjedovao što sam izostavljen sa sastanak župana Damira Jelića sa zaposlenicima Karle. Ne dodjeljuju mi se poslovi i ignoriran sam – veli Sokolić.

„U svom radu sam dobivao i pohvale i pokude i bio stimuliran, no ne mjerimo u našoj tvrtki učinak pojedinog zaposlenika“, dodaje.

  • Najviše se vrednuju razina obožavanja direktora i župana, odnosno nekritičnost i pokornost – ističe Sokolić.

Čeka službeno rješenje o otkazu, a potom će razmisliti o tome hoće li tužiti tvrtku.

  • Znam dosta toga raditi i nisam zabrinut za svoju egzistenciju, no postoji problem pravednosti i pristupa organizaciji u Karli – kaže Sokolić i dodaje da sistemom izravno upravlja HDZ.

“Obavljen je razgovor s djelatnicima sukladno Pravilniku o radu te su obaviješteni o promjenama u organizacijskom poslovanju i sistematizaciji radnih mjesta u skladu sa zakonskim odredbama i proceduri”, kratko se očitovao direktor Šegrt.

Zamolili smo i župana očitovanje.