U utorak i srijedu predstavljanje programa “Aktivni u zajednici”

Cilj programa je povećati društveni kapital. U suradnji s građanima, organizacijama, poduzetnicima i drugima rješava se konkretni problem kojeg istaknu kao prioritet za njihovu zajednicu

Autor: Denis Mikšić

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule će u utorak s početkom u 14 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu predstaviti program “Aktivni u zajednici”, a isto će učiniti sutradan s početkom u 17 sati u dugoreškom Demokratskom rasadniku, odnosno u 14 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin.

  • Duga Resa, Karlovac i Ogulin su temeljem Javnog poziva, raspisanog od strane Zaklade, odabrani za provedbu programa „Aktivni u zajednici“ čiji je cilj povećati društveni kapital. U suradnji s građanima, organizacijama, poduzetnicima i raznim drugim dionicima pojedine lokalne zajednice želimo riješiti konkretni problem koji su sami dionici istaknuli kao prioritet rješavanja za njihovu zajednicu, te potaknuti sve zainteresirane na suradnju, kreativnost i zajedničko djelovanje. Ovo je tek prva od niza aktivnosti koje će se provoditi u sklopu programa – Valentina Žgomba iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Program “Aktivni u zajednici” se provodi u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva na području Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.