Otvorena izložba This Town Needs Posters

U Galeriji Studentskog centra u Karlovcu se u narednih 30 dana mogu razgledati plakati koje su arhitekti i dizajneri Hrvoje Spudić i Sven SOrić uradili starim grafičkim tehnikama

Autor: Marin Bakić

Otvorenje izložbe This Town Needs Posters, Studentski centar Karlovac, 20. 2. 2018. Foto Marin Bakić

Riječ je o radovima koji su nastali unazad pet godina. Radimo ono što nam je zanimljivo, neke narudžbe odbijamo. Mnogo smo radionica održali unazad tri godine kada smo s time započeli, no niti na jednoj do karlovačke nismo izradili toliko otisaka da smo to mogli složiti u knjižicu – veli Sven Sorić, polovica tandema This Town Needs Posters kojeg čini još njegov kolega arhitekt Hrvoje Spudić u utorak na otvorenju izložbe plakata koje su dizajnirali.

Izložba je, u sklopu programa Nova kultura_Hibridni grad .018., kojeg, uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture, Karlovačke županije i Grada Karlovca provodi Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX, uslijedila u utorak nakon što su ovi umjetnici održali radionicu proteklog vikenda u Maloj urbanoj zajednici. Sorić i Spudić koriste stare grafičke tehnike u izradi plakata nasuprot modernim.

Izložba je otvorena 30 dana.