Karlovac središte svjetskog kik-boksa

Na Karlovac Open 2018. nastupili su natjecatelji iz Italije, Mađarske, Austrije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije, Izraela, Njemačke, Portugala, Poljske, Slovačke, Danske, Finske, Rusije, Ukrajine, Kirgistana, Gruzije, Engleske, Walesa, Sjedinjenih Država, Tunisa, Armenije, Tajvana i Hrvatske

Autor: Marin Bakić

Početkom veljače, 9., 10. i 11., Karlovac je postao središte europskog kik-boksa ugošćivanjem Europskog kupa Karlovac Open 2018. koji je okupio 1866 natjecatelja iz 28 država i 177 klubova pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatskog olimpijskog odbora, Središnjeg državnog ureda za sport, Karlovačke županije i Grada Karlovca.

  • Natjecanje je održano u dvije sportske dvorane kako bi se postigla što veća kvaliteta. Održane su borbe u tatami i ringovim ringovnim disciplinama. Svi smještajni kapaciteti u Karlovcu i skoro cijeloj Karlovačkoj županiji bili su potpuno ispunjeni, a dio sudionika natjecanja bio je smješten i u Zagrebu. Ukupno je ostvareno više od dvije tisuće noćenja u ovom predsezonskom turističkom periodu – kaže Zoran Cicvara, predsjednik Kick-boxing kluba „Tigar“ iz Karlovca koji je organizirao ovo natjecanje.

„Prvog dana natjecanja su održane timske borbe i glazbene forme, te nakon toga večernja priredba na kojoj su se, izabrani natjecatelji u osam borbi borili za pojaseve prvaka u profesionalnom kickboxingu. Drugog dana natjecanja je održano nadmetanje u Point fightingu dok su istovremeno u dvorani Ekonomsko-turističke škole Karlovac održane kvalifikacije u ringovnim disciplinama. Trećeg dana natjecanja su u velikoj dvorani borbe u disciplinama light contact i Kick light, dok je u maloj dvorani održano finale svih kategorija u ringovnim disciplinama“, nastavlja Cicvara.

  • Natjecanje je završilo bez ozbiljnijih povreda, što se može zahvaliti vrlo kvalitetnim sucima koji su svoj posao odradili na vrlo visokoj stručnoj razini. Organizacijski odbor Svjetskog udruženja kick-boxing organizacija (WAKO) koji je doputovao u Karlovac, uredio je program natjecanja toliko dobro, da je unatoč vrlo velikom broju natjecatelja i borbi, svaki dan natjecanje završilo oko 20 sati – veli Cicvara.

„Poseban uspjeh ostvarili su Robert Basara koji je nu glavnoj borbi večeri u disciplini K-1 pobjedio izvrsnog Poljaka Marcina Bojaruna, te David Furdek koji je u disciplini Low Kick u juniorima osvojio zlatnu medalju na Europskom kupu do 51 kilograma kategorije. Također, od mlađih je Tigrova zabljesnuo Lucas Radović sa dva pojedinačna osvojena zlata“, ističe Cicvara.

Nastupili su natjecatelji iz Italije, Mađarske, Austrije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije, Izraela, Njemačke, Portugala, Poljske, Slovačke, Danske, Finske, Rusije, Ukrajine, Kirgistana, Gruzije, Engleske, Walesa, Sjedinjenih Država, Tunisa, Armenije, Tajvana i Hrvatske.

REZULTATI :
DRŽAVE :
1. Mađarska 224
2. Hrvatska 194
3. Italija 72
4. Slovenija 87
5. Bugarska 63
6. Velika Britanija 43
7. Austrija 41
8. BiH 31
9. Njemačka 22
10. Izrael 17

SVI KLUBOVI – broj osvojenih zlata :
1. Kiraly Team ( Mađ) 26
2. Team Lombardia ( Ita) 18
3. Debreczeni Team ( Mađ) 15
4. Masaru ( Bug) 14
5. Tigar Karlovac ( Hrv) 10
6. Team Epic ( GB) 9
7. Proficiogroup Hwarang Maribor ( Slo) 8
8. ASD Euro Kickboxing ( Ita) 7
9. MAT TSV Rannungen ( Njem) 6
10. ASVO Roarbach ( Aus) 5
NAJUSPJEŠNIJI HRVATSKI KLUBOVI :
5. Tigar Karlovac 10 – 9 – 18
12. Planetsport Pula 5 – 3 – 5
18. Zmaj Bedekovčina 4 – 2 – 3
20. Marjan 1975 Split 4 – 1 – 3
23. Sušak Rijeka 3 – 4 – 11
24. Lotus Split 3 – 3 – 4
27. Cicvara Team Zagreb 3 – 2 – 3
28. Armus Zagreb 3 – 1 – 5
32. Tigar Slunj 2 – 4 – 4
38. Legend Zagreb 2 – 1 – 3