Gužva na Maloj sceni Hrvatskog doma

I ovoga tjedna se nižu nastupi i radionice, a uskoro i humanitarni koncert Udruge "Zvonćić"

Autor: Denis Mikšić

Mala scena Hrvatskog doma u Karlovcu i ovog tjedna ima zanimljiv program koji se kreće od edukativnih multimedijskih radionica do glazbeno-scenskog programa.

POI radionice pod vodstvom Gabrijele Brletić poznatije kao Magmatikke nastavljaju se i ovaj četvrtak. Interes za POI je sve veći jer se radi o spoju plesa, žongliranja i uličnog performansa uz nezaobilazno druženje i razmjenu iskustava.

Radionice su u stalnom terminu četvrtkom od 17 sati.

Ovotjedni improvizacijski session četvrtkom odvija se pod imenom Threelling. Dvojcu Sven Buić-Nikola Crnković u četvrtak, te idućeg tjedna, 1. veljače, pridružit će se gitarist Dalibor Mateša.

Programi Threeling odnosno Leela usmjereni su na lokalne i gostujuće glazbenike i ljubitelje improvizacija kako bi se otvorio prostor za međusobnu interakciju i stvaranje. U programima Leela i Threelling na redovitoj razini stvaraju i nastupaju jazz/etno/fusion glazbenici kroz formu slobodne improvizacije. Ulaz je i dalje slobodan a donacije za glazbenike poželjne sudjelovanja i slušanja te ostale ljubitelje glazbe.

Udruga za poticanje urbane glazbe i plesne kulgture Infinitum ne zna za odmor – niti tjedan dana nakon velikog partija s Katarinom G. i Leclercom nastavljaju s radionicom didžejanja na Maloj sceni. Voditelj radionice je poznati DJ Matej Hulak a uz njega tu će biti I Infinitum rezidenti Phill Dam i Morphis. Sudjelovanje je slobodno. Početak radionice je u petak, 26. siječnja u 18.30 sati.

Uz ova događanja izdvajamo skori humanitarni koncert Udruge za djecu s teškoćama u razvoju „Zvončić“ na kojem će nastupiti Hladno pivo, Nipplesi, Jan Šokčević i The Stack Shots. Opširnija najava ovog koncerta uslijedit će uskoro.