U srijedu tribina o Hrvatskom domu

Sudjelovat će arhitektica Miranda Veljačić i profesor Mirko Petrić iz Urbanističke platforme, Mario Protulipac iz konzultantske tvrtke WYG te predstavnici KAoperative

Autor: Denis Mikšić

Hrvatski dom, izvor: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hrvatski_dom_Karlovac.jpg

U srijedu s početkom u 18 sati na Maloj sceni Hrvatskog doma održat će se tribina “Hrvatski dom u centru” koju organizira karlovačka platforma udruga u nezavisnoj kulturi KAoperativa povodom objavljivanja natječaja “Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi”.

  • To činimo kako bi se sagledale dosadašanje aktivnosti oko pokretanja društveno-kulturnog centra Hrvatski dom, mogućnosti koje se otvaraju raspisivanjem natječaja te razmotriti benefite za lokalnu zajednicu otvaranjem centra kroz primjere iz Hrvatske i Europe. Smisao tribine je propitati i prethodne korake koji su objedinjeni u strateškim dokumentima u izdanju KAoperative, Operandum 1 – 3, čuti trenutno mišljenje Grada Karlovca, stavove stručne javnosti i korisnika, te kriterije prijave na idući natječaj – kaže Domagoj Šavor, koordinator KAoperative.

Sudjelovat će arhitektica Miranda Veljačić i profesor Mirko Petrić iz Urbanističke platforme, Mario Protulipac iz konzultantske tvrtke WYG te predstavnici KAoperative.

Organizaciju podržavaju Zaklada Kultura Nova i Urbanistička platforma.