U srijedu 33. susret likovnih stvaraoca

Četvrtog studenog, na posljednji dan izložbe, u Galeriji će se dodijeliti priznanja Hrvatskog sabora kulture za najuspješnije likovnog djelo u ovoj godini, za najuspješnije djelo mladog autora, za najuspješniju likovnu udrugu kao i pohvalnice i ostala priznanja za angžman u 2017

Autor: Denis Mikšić

U srijedu će se s početkom u 19 sati u Galeriji “Vjekoslav Karas” , a u organizaciji Gradskog muzeja Karlovac te  Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije, otvoriti 33. susret likovnih stvaraoca

  • Izložba i Susret predstavit će najuspješnije autore i radove koji su odabrani putem ovogodišnjeg likovnog natječaja organizatora – Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma koja danas okuplja više od 980 udruga – objašnjava Aleksandra Goreta, voditeljica Galerije “Vjekoslav Karas”.

Četvrtog studenog, na posljednji dan izložbe, u Galeriji će se dodijeliti priznanja Hrvatskog sabora kulture za najuspješnije likovnog djelo u ovoj godini, za najuspješnije djelo mladog autora, za najuspješniju likovnu udrugu kao i pohvalnice i ostala priznanja za angžman u 2017.

  • Susret i izložba kao godišnje manifestacije najuspješnijih neprofesionalnih likovnih stvaratelja i udruga rezultat su stručnog odabira Prosudbenog povjerenstva u sastavu: akademski slikari A. Goreta i Tomislav Buntak te povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Iva Körbler. Prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak – u konkurenciji od 308 radova izabrati one najbolje koji će krasiti izložbu i ove godine u Karlovcu predstavljati dosege hrvatskog likovnog amaterizma – dodaje ravnateljica Gradskog muzeja Karlovac Hrvojka Božić.

Susret i izložba bit će održani pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, uz materijalnu potporu Karlovačke županije i Grada Karlovca, sponzorstvo Karlovačkog i obrta Uramljivanje Agić.