Denis Stošić fotkama svjedoči izgradnju Aquatike

Cijenjeni karlovački fotograf izuzetnu dokumentarnu izložbu posvećuje radnicima

Autor: Marin Bakić

Denis Stošić, Jasmina Milovčić, Margareta Markušić Kulaš, Damir Mandić, Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić", Karlovac, otvorenje izložbe "Gradnja Aquatike" Denisa Stošića. Foto: Igor Čepurkovski

Pročelnica tadašnjeg Upravnog odjela za investicije i europske fondove Grada Karlovca Marina Grčić mi se u proljeće 2015. godine obratila s prijedlogom za suradnju, da pratim izgradnju novog objekta na Korani, a sama ideja da se radi muzej rijeka i slatkovodni akvarij, nešto tako kvalitetno, me zainteresirala za suradnju s time u vezi. S inženjerom Robertom Huljinom sam na gradilištu dogovarao što i kada slikati. Morao sam se naučiti kretanju na gradilištu. Jednom su me morali skidati s krana. Ova izložba je obol radnicima na tom gradilištu – poručuje fotograf Denis Stošić koji u Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” fotografijama iznosi priču o izgradnji Aquatike – slatkovodnog akvarija u Karlovcu.

Izložba je otvorena u ponedjeljak. Ulagač u izgradnju je Grad Karlovac, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 36,222.282 kuna, pokrivši gotovo čitavu vrijednost investicije. Arhitektonski projekt potpisuje tim Studija za arhitekturu i urbanizam 3LHD, a izgradnja je povjerena zajednici ponuditelja koju su činile tvrtke AB gradnja i Ena iz Karlovca te KGH iz Zagreba. Ugovor je potpisan 29. lipnja 2015. godine, a muzej rijeka i slatkovodni akvarij je svečano otvoren 22. listopada 2016. godine.

Ova izuzetna izložba koja svjedoči o izuzetnom pothvatu Grada Karlovca, Razvojne agencije Karlovačke županije “Karla”, projektanata i izvođača radova, osoblja Aquatike i ostalih koji su sudjelovali u uspješnom projektu otvorena je do 3. studenog.