U ponedjeljak Polkaview s Denisom Kuljišom

S uglednim novinarom i publicistom razgovarat ćemo o hrvatskim prilikama i njegovoj bogatoj karijeri u Knjižnici za mlade s početkom u 19 sati

Autor: Marin Bakić

Denis Kuljiš. Skrinšot

U Knjižnici za mlade u Karlovcu u ponedjeljak s početkom u 19 sati u organizaciji Udruge za razvoj građanske om političke kulture Karlovac Polka održat će se Polkaview – intervju za portal Aktiviraj Karlovac portal kojeg sukreiraju građani/čitatelji – s novinarom i publicistom Denisom Kuljišom.

S ponajboljim poznavaocem hrvatskih prilika ćemo porazgovarati o političkom, medijskom i uopće društvenom stanju u zemlji, te njegovoj bogatoj novinarskoj karijeri.

“Rođen je 1951. godine u Splitu. Potkraj 1970-ih godina počinje surađivati sa časopisima Polet, Omladinski tjednik i Studentski list. Za Vjesnik počinje raditi 1979. godine kao redator u vanjskopolitičkoj rubrici, a od 1981. do 1983. godine je bio urednik u Startu. Pomoćnik glavnog urednika Danasa je bio 1984. godine. Nakon jednogodišnjeg boravka u Sjedinjenim Državama vraća se u Start i taj listu uređuje od njegova gašenja 1989. godine. Potkraj 1980-ih godine je uređivao i vodio televizijsku emisiju “Kult ličnosti”. Jedan je od utemeljitelja i glavni urednik političkog tjednika Globus, pokretač tjednika Glorija, časopisa za mlade OK! i tjednika Nacional u kojemu je do 1997. godine bio urednik i novinar. Sudjelovao je u pokretanju Jutarnjeg lista, a 2003. godine uređuje hrvatsko izdanje Playboyja” (Hrvatska enciklopedija).

Knjigu “Majmuni, gangsteri i heroji” izdao je 2001. godine, “Dva pamfleta protiv Tuđmana” 2005. godine kada i “Majmuni, gangsteri, heroji, lupeži i papci” te “Ad hominem” 2006. godine. S povjesničarom Williamom Klingerom napisao je knjigu “Tito – neispričane priče”.