Nezaposlenima prilika da postanu energetski savjetnici

Program je namijenjen osobama do 25 godina starosti sa strojarskom, elektrotehničkom ili građevinskom strukom, odnosno najmanje srednjom stručnom spremom

Autor: Denis Mikšić

Desetero mladih nezaposlenih osoba iz Karlovačke županije ima priliku sudjelovati na besplatnom i verificiranom programu usavršavanja “Savjetnici za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima”, koji će se održati u sklopu projekta “Dobra energija u društvenom poduzetništvu”, u studenom održati u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Karlovcu.

Ovaj projekt, koji Zelena energetska zadruga provodi u partnerstvu s Obrtničkim učilištem u Zagrebu, financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, te se nastavlja na uspješno provedenu edukaciju “Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva”, koja se 2015. provodila u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Polaznici će na radionici moći unaprijediti svoja stručna znanja, te dobiti ekspertizu o načinima kako istovremeno raditi na smanjenju troškova za energiju, promovirati energetsku učinkovitost i pritom zaraditi. Program je namijenjen osobama do 25 godina starosti sa  strojarskom, elektrotehničkom ili građevinskom strukom, odnosno najmanje srednjom stručnom spremom.

Kroz teorijsku i praktičnu nastavu polaznici će naučiti prepoznati gdje se troši energija i napraviti osnovni energetski pregled, prepoznati energetske i novčane uštede u kućanstvu, koristiti online aplikaciju za izračunavanje ušteda, analizirati podatke o potrošnji i predložiti najbolje mjere za uštede energije i vode, a edukacijom iz osnova poduzetništva saznat će i kako pokrenuti vlastiti biznis.

Kao energetski savjetnik moguće je zaposliti se kroz programe javnih radova u lokalnim zajednicama, savjetovati sugrađane o načinima promjene svojih navika kako bi plaćali manje račune za energiju, pronaći potencijalne zelene projekte u zajednici ili stečeno znanje iz poduzetništva iskoristiti za pokretanje vlastitog biznisa.

Na edukaciju se možete prijaviti na linku Prijavi se, a za dodatne informacije kontaktirajte contact@zez.coop.