Mile Sokolić: Župan Jelić uvrijedio i ponizio djelatnike Karle

"Dok su svi očekivali u svojim uredima da župan sa suradnicima dođe, ispostavilo se da je sastanak već obavljen i da su na njemu sudjelovali samo 'odabrani' djelatnici RA "Karla". Među onima koji nisu bili pozvani na sastanak bio sam i ja", kaže zaposlenik Karle Mile Sokolić

Autor: Marin Bakić

Sastanak župana Karlovačke županije Damira Jelića s djelatnicima Razvojne agencije Karlovačke županije "Karla", Karlovac, 22. 9. 2017. Izvor: Karlovačka županija

S obzirom da nije bilo nikakve prethodne obavijesti ili pojašnjenja i da su svi bili uvjereni da će karlovački župan Damir Jelić sa djelatnicima barem obići prostorije i pozdraviti zaposlene, uvrijeđen sam i ponižen nepozivanjem na sastanak. Smatram također da je župan uvrijedio i ponizio sve ostale djelatnike kojima je najavljeno da će sa suradnicima posjetiti tvrtku, i koji su uzalud očekivali najavljeni sastanak – kaže Mile Sokolić, djelatnik Razvojne agencije Karlovačke županije “Karla”, čiji su osnivači Karlovačka županija te gradovi Karlovac, Ogulin, Slunj i Ozalj.

Jelić je u petak posjetio Karlu u sklopu, kako se navodi u šturom izvješću na službenim stranicama Karlovačke županije, obilaska proračunskih korisnika, a da će ih posjetiti župan djelatnike je elektronskom poštom, kaže Sokolić, obavijestio sve djelatnike direktor Karle Viktor Šegrt.

  • Dok su svi očekivali u svojim uredima da župan sa suradnicima dođe, ispostavilo se da je sastanak već obavljen i da su na njemu sudjelovali samo ‘odabrani’ djelatnici RA “Karla”. Među onima koji nisu bili pozvani na sastanak bio sam i ja – navodi Sokolić.

Kaže da je od Šegrta zatražio objašnjenje, no da mu je ovaj odgovorio da je on direktor i da je njegovo pravo odabrati tko će sudjelovati na sastanku.

  • Direktoru tvrtke sam dao do znanja da ću o tome obavijestiti javnost. I da ću snositi sve konzekvence koje taj postupak donosi. Zamolit ću i Županijske vijećnike da problematiziraju takav postupak na Županijskoj skupštini Karlovačke županije – kaže Sokolić.

Zatražili smo očitovanje Karlovačke županije i Karle.