Direktor Viktor Šegrt: U Karli nema odabranih zaposlenika

"S obzirom na trenutnu gužvu oko projekata priopćenje ćemo Vam poslati u propisanom roku. Puno hvala na razumijevanju", kratko nam je prvotno odgovorio direktor Razvojne agencije Karlovčke županije "Karla" na našu molbu da se očituje na tvrdnje djelatnika Mile Sokolića koji negoduje što se župan Karlovačke županije Damir Jelić nije sastao sa svim radnicima, nego su samo neki pozvani na sastanak. Nakon toga je direktor ipak poslao opširniji dopis u kojemu o samome sebi govori u trećem licu jednine

Autor: Marin Bakić

Iznošenje netočnih podataka o radu društva smatra se kršenjem jednog od stavaka Pravilnika o radu, pa i u tom segmentu valja čuvati ugled i poslovanje tvrtke. Ipak, s obzirom da živimo u demokratskom društvu jasno je vidljivo da u tvrtkama u javnom sektoru možete iznijeti svoje stavove u javnost čak i za radnog vremena, što bi u privatnom sektoru zasigurno bilo složenije. Naravno, demokracija je imanje prava, ali i obveza, te se moramo što više pridružiti u radu onima koji nemaju sigurnu plaću od novca poreskih obveznika te se dokazati radom i projektima za Karlovačku županiju – stoji u očitovanju direktora Razvojne agencije Karlovačke županije “Karla” Viktora Šegrta na navode Mile Sokolića, zaposlenika te tvrtke u vlasništvu Karlovačke županije te gradova Karlovca, Ozlja, Ogulina i Slunja, od petka.

Sokolić je, podsjetimo, javno izrazio negodovanje što se samo dio zaposlenika Karle sastao sa županom Damirom Jelićem prilikom njegova obilaska proračunskih korisnika, kako je nazvana ta turneja po javnim tvrtkama i ustanovama. Sokolić je ustvrdio da je svim zaposlenicima najavljeno da će župan posjetiti tvrtku i susresti se sa zaposlenicima. No, dok je s još nekolicinom čekao taj susret, saznao je da se već zbio, da se župan sastao samo s odabranim djelatnicima. Sokolić tvrdi da je time Jelić uvrijedio i ponizio zaposlenike. Zatražio je, kaže, objašnjenje od Šegrta, no ovaj mu je, tvrdi Sokolić, odbrusio da je njegovo pravo kao direktora da odabere koji će zaposlenici sudjelovati na sastanku. Sokolić mu je najavio što je i učinio – obavijestio je medije o tom slučaju i županijske vijećnike.

  • S obzirom na trenutnu gužvu oko projekata priopćenje ćemo Vam poslati u propisanom roku. Puno hvala na razumijevanju – kratko nam je odgovorio Šegrt na našu molbu da se očituje na Sokolićeve tvrdnje.

No, nakon toga je pronašao vremena i sročio dopis u kojemu iznosi svoju stranu priče, ali i, što je neobično, spominje samoga sebe u trećem licu jednine, kao dr. sc. Viktora Šegrta.

  • Na sastanak sa županom direktor Karle je pozvao određene suradnike koji su mu bili potrebni za moguće odgovore na pitanja od strane dužnosnika i njegovih suradnika. Ostali zaposlenici su po naputku direktora dr. sc. Viktora Šegrta bili u svojim uredima i trebali su obavljati svoje radne zadatke – stoji u dopisu kojeg potpisuje dr. sc. Viktor Šegrt.

Nastavlja da je nakon predstavljanja tvrtke trebao uslijediti županov obilazak ureda, no to se nije dogodilo, jer se, veli, prezentacija odužila, a i Jelić je imao dodatna pitanja na koja je valjalo odgovoriti, pa je ponestalo vremena.

  • Valja imati na umu da je razvojna agencija “Karla” tvrtka u kojoj je odgovorna osoba dr. sc. Viktor Šegrt te on odlučuje o funkcioniranju i svim ostalim detaljima u radu tvrtke – ističe dr. sc. Viktor Šegrt, direktor.

“Gospodin mr. sc. Mile Sokolić je nakon sastanka vidno uzrujan ušao u prostoriju direktora i izjavio kako će morati obavijestiti javnost da on i još pojedini djelatnici nisu sudjelovali na sastanku te da su zato diskreditirani od ‘odabranih'”, nastavlja Šegrt.

  • Direktor dr. sc. Viktor Šegrt je rekao da nema odabranih, da je on odgovorna osoba koja planira rad tvrtke te da uvaženi gospodin mr. sc. Mile Sokolić ima pravo činiti što god smatra ispravnim – veli Šegrt i zaključuje da su teme i sadržaj svih sastanaka u Karli isključivo stvar tvrtke “u skladu sa svim aktima tvrtke”.