Koncerti Jinxa i Let 3 premješteni na plato ispred Starog grada Dubovca

Ulaznice za Jinxe moguće je još u četvrtak kupiti u uredu putničke agencije KaTravel u karlovačkoj Gundulićevoj ulici po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna, a ulaznice za Let3 i festivalske ulaznice bit će dostupne na blagajni ispred Starog grada Dubovca od 20:30 sati, ali po cijeni uvećanoj za 10 kuna - 60 HRK za Let3, odnosno 90 za festivalsku ulaznicu

Autor: Denis Mikšić

Prodaja ulaznica za PickUp Music Festival dokazala je da su Karlovčani željni dobre glazbe uživo. Zbog velikog interesa, koncerti Let3 i Jinxa preseljeni su na plato ispred Starog grada Dubovca. Čitav prostor bit će ograđen, a na koncert će se moći ući samo s ulaznicom ili akreditacijom – kaže voditeljica odnosa s javnošću PickUP Music Festivala Adrijana Dimić.

Ulaznice za Jinxe moguće je još u četvrtak kupiti u uredu putničke agencije KaTravel u karlovačkoj Gundulićevoj ulici po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna, a ulaznice za Let3 i festivalske ulaznice bit će dostupne na blagajni ispred Starog grada Dubovca od 20:30 sati, ali po cijeni uvećanoj za 10 kuna – 60 HRK za Let3, odnosno 90 za festivalsku ulaznicu.

  • Iako su koncerti preseljeni ispred Starog grada Dubovca i taj je prostor ograničen pa se svoj zainteresiranoj publici preporuča da na vrijeme nabave svoje ulaznice – naglašava A. Dimić.

“PickUp Music Festival jedan je od popratnih programa Foto dana mladih, koji službeno započinju u četvrtak, dolaskom prvih sudionika. Nakon uvodnih predavanja, podjele prvih zadataka i otvaranja festivala, mladi fotografi svoje će druženje započeti upravo na PickUp Music Festivalu”, podsjeća.

Sedmi Foto dani mladih, koje organizira Udruga za medijsko stvaralaštvo i kulturne djelatnosti Izvan fokusa, najavljeni su otvorenjem izložbe fotografija Juliena Duvala, Visions of Sounds, na Starom gardu Dubovcu. Mladi autor na fotografijama je zabilježio trenutke s koncertnih događanja, mahom velikih događanja komercijalne elektroničke scene. Svojim radovima Julien gledateljima često približava kako izgleda pogled iz “prvog lica” samog izvođača sa scene na prepune koncertne arene i stadione. Na izložbi je predstavljen izbor radova nastalih posljednjih četiri godine. Julien živi u Hrvatskoj već sedam godina i kao službeni fotograf prisutan je na brojnim događanjima tako da, prema njegovim riječima, nema problema snimiti kadrove “behind the scene”.

Novost festivala je da će na radionicama i izložbama sudjelovati gosti iz Sjedinjenih država, Italije, Španjolske, Crne Gore, što festivalu po prvi puta daje međunarodni karakter. Gosti će tijekom boravka u Karlovcu fotografirati turističke reklamne fotografije, da bi zadnji dan žiri odabrao pobjednika. Festival osim osam izložbi fotografija, debata, radionica i projekcija široj publici zanimljiv je zbog popratnog programa, PickUp Music Festivala koji će se održati u atriju Starog grada Dubovca, no direktor festivala Filip Trezner najavljuje i moguću promjenu lokacije zbog velikog interesa za koncertna događanja.

Voditelj glazbenog programa Gabrijel Janković izdvaja dva glavna imena popratnog glazbenog programa, Jinx, kojima će ovo biti premijerni nastup u Karlovcu, te Let 3 koji su ovdje zadnji puta nastupali prije sedam godina. Uz njih treba istaknuti sve prisutniji Mister Albino koji vješto ekvilibriraju naslijeđem psihodeličnog rocka, Bad Seedsa i Clutcha. Prve večeri još će se moći čuti i vidjeti dugoreški Motorhead cover band March or Die i Tight Grips. Prema Jankovićevim riječima, na PickUpu se želi zaokružiti više pop i rock žanrova tako da drugu večer nastupaju riječki funk rock bend Silk Milk, Ogenj koji sviraju punk-rock s tamburicom i violinom pa ih se ponekad nazivaju koprivničkim Flogging Molly i cover bendove 4head iz Karlovca i čakovečki Red Hot Chili Peppers tribute band One Big Mob.

  • Za razliku od proteklih godina kad je jedan od većih problema bio smještaj gostiju otvaranjem nekoliko novih objekata uspjeli smo smjestiti i zahtjevnije goste. Vjerujem da će festival rasti po broju gostiju i idućih godina tako da nam je kvalitetan smještaj važan kao i produkcija – kaže Tin Vučković, jedan od organizatora.