Feštom u Zvijezdi otvoren Art & Graphic Design Studio Bolfeki

Sam studio funkcionira i izvan radnog vremena zahvaljujući velikim tradicionalnim izlozima, a uz mjesta za izlaganje radova po zidovima opremljen je i dovoljnim brojem opreme za održavanje radionica većeg broja polaznika. Slaba prometnost Haulikove ulice, blizina Trga bana Josipa Jelačića, parkova i Radićeve otvara pak mogućnosti rada, ali i programa na otvorenom kao što se pokazalo i na svečanosti otvorenja

Autor: Denis Mikšić

Otvorenje Art & Graphic Design Studija "Bolfeki", Karlovac, 29. 8. 2017. Foto: Denis Mikšić

Otvaranje Art & Graphic Design Studija “Bolfeki” u karlovačkoj Haulikovoj ulici, u Zvijezdi, gradskoj jezgri koju nastojimo već desetljećima revitalizirati, dočekana je s iznenađenjem i čuđenjem. Tko se pri zdravoj pameti odlučio ulagati u galeriju Karlovcu u vrijeme kad mladi, i ne samo oni, u sve većoj mjeri odlaze iz neperspektivnog grada i države, a ionako je poštovatelja umjetnosti koji si umjetnost mogu i priuštiti bila manja, a broj se i dalje smanjuje?

Bračni par Sandra i Mladen Bolfek odlučili su se ipak na ulaganje u umjetnički i grafički studio, pa je već samo otvorenje bilo pravi društveni događaj koji se nije smio zaobići. Gosti su u studiju mogli razgledati izložene radove, a za zabavu se brinuo riječki cover band By the Way.

Vlasnica novog studija, grafička dizajnerica S. Bolfek, bila je iznimno iznenađena odazivom javnosti, a osobito interesom medija, obzirom da se radi o privatnoj inicijativi dvoje umjetnika.

  • Nismo očekivali da će doći svi karlovački mediji, a niti toliki broj ljudi. O daljnjim planovima ćemo još pričati, a sad već imamo dosta ideja. Želja nam je bila otvoriti prostor koji će biti istovremeno umjetnički studio, mjesto gdje ćemo organizirati tečajeve i radionice slikanja i crtanja te galerija. S obzirom na to da oboje možemo pokazati svoje radove, isprva će biti izloženi naši dosadašnji radovi i oni koji će tek nastati, a nije isključeno da studio BOLFEKi ugosti i tuđe izložbe.

Sam studio funkcionira i izvan radnog vremena zahvaljujući velikim tradicionalnim izlozima, a uz mjesta za izlaganje radova po zidovima opremljen je i dovoljnim brojem opreme za održavanje radionica većeg broja polaznika. Slaba prometnost Haulikove ulice, blizina Trga bana Josipa Jelačića, parkova i Radićeve otvara pak mogućnosti rada, ali i programa na otvorenom kao što se pokazalo i na svečanosti otvorenja.

Haulikova, u kojoj se također nalazi i Mala urbana zajednica, otvaranjem ovog studija uz sve druge lokale pomalo postaje središnja ulica karlovačkih kreativnih industrija i nove društvenosti te pokazatelj kako se s dobrom vizijom i puno rada mogu pokrenuti stvari i udahnuti novi život u posrnulu karlovačku Zvijezdu.

Studio Bolfeki otvoren je u sklopu Dana Radićeve. Samo nekoliko desetaka metara dalje, iza ugla, u Radićevoj ulici, Dado Šipek svirao je i pjevao bluz, kantri i rock klasike na zadovoljstvo mnoštva koje je opet učinilo glavnu ulicu u Zvijezdi teško prohodnom. Nakon Šipeka je publika uživala u nastupu zagrebačkog benda NT Wave.