U četvrtak Davor Rostuhar u Karlovcu na proputovanju za Južni pol

Autor: Marin Bakić

Putopisac Davor Rostuhar će u četvrtak s početkom u 19 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu održati multimedijalno predavanje o dvije godine arktičkih priprema za prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol.

  • Šezdesetak dana će hodati od ruba Antarktike do Južnog pola, a sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. i završava u siječnju 2018. godine.
    U sklopu promocije i prikupljanja sredstava za taj projekt, Davor će tijekom ljetnih mjeseci proći pješice hrvatsku obalu. Plan mu je u dva mjeseca prehodati 1200 kilometara, koliko ga čeka na Antarktici, a umjesto sanjki vući će kolica puna svojih knjiga koja će putem prodavati kako bi skupio preostala sredstva. Ideja je da u svakom gradu gdje stane, održi predavanje kako bi predstavio projekt, proširio svoje pleme sanjara i prikupio nove bilješke u svoju Knjigu snova koji će mu pomoći da ostvari svoj ambiciozan cilj – objašnjava Marinko Polović iz Knjižnice za mlade.

Dodaje da je jedan od ciljeva predavanja i predstaviti autorovo istraživanje o tome što sve treba učiniti da se ostvari san.