U četvrtak Davor Rostuhar u Karlovcu na proputovanju za Južni pol

Autor: Marin Bakić

Putopisac Davor Rostuhar će u četvrtak s početkom u 19 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu održati multimedijalno predavanje o dvije godine arktičkih priprema za prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol.

  • Šezdesetak dana će hodati od ruba Antarktike do Južnog pola, a sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. i završava u siječnju 2018. godine.
    U sklopu promocije i prikupljanja sredstava za taj projekt, Davor će tijekom ljetnih mjeseci proći pješice hrvatsku obalu. Plan mu je u dva mjeseca prehodati 1200 kilometara, koliko ga čeka na Antarktici, a umjesto sanjki vući će kolica puna svojih knjiga koja će putem prodavati kako bi skupio preostala sredstva. Ideja je da u svakom gradu gdje stane, održi predavanje kako bi predstavio projekt, proširio svoje pleme sanjara i prikupio nove bilješke u svoju Knjigu snova koji će mu pomoći da ostvari svoj ambiciozan cilj – objašnjava Marinko Polović iz Knjižnice za mlade.

Dodaje da je jedan od ciljeva predavanja i predstaviti autorovo istraživanje o tome što sve treba učiniti da se ostvari san.

Rad Akriviraj Karlovac portala financijski podupire Fond za pluralizam Agencije za elektroničke medije
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest