ŠKOLSKA NATJECANJA I SMOTRA GLAZBENE ŠKOLE KARLOVAC

Autor: Miroslav Katić

U četvrtak, 6. travnja 2017. godine završilo je Treće školsko natjecanje gitarista Glazbene škole Karlovac. Na natjecanje je bilo prijavljeno oko 40 učenika, a natjecali su se u 7 kategorija.
Organizatori natjecanja su bili profesori gitare Darinka Drenjančević, Ambrozije Puškarić, Viktor Vidović i Tena Bunčić koji su ujedno sačinjavali i ocjenjivački sud.
Tijekom dva dana, koliko je trajalo natjecanje, učenici gitare su pokazali zavidnu razinu sviranja. Zato su nagrađeni zlatnim i srebrnim medaljama i pohvalnicama. Najbolja među njima je bila Doris Brajković, učenica 4. razreda srednje glazbene škole, koja je proglašena laureatom natjecanja te osvojila vrijedan pehar.
Glazbena škola Karlovac već sljedeći tjedan nastavlja sa školskim natjecanjem mladih pijanista i Smotrom gudača.
U ponedjeljak i utorak održat će se Smotra gudača na kojoj će se predstaviti preko 50 učenika violine, viole, violončela i kontrabasa. Smotru gudača organizira Gudački odjel Glazbene škole Karlovac.
U utorak, 11. travnja 2017. u 9 sati počinje 10. Školsko natjecanje mladih pijanista. Natjecanje pijanista organizira klavirski odjel Glazbene škole Karlovac. Kao veliki poklon za 10. obljetnicu natjecanja u Školu je već stigao novi polukoncertni klavir kupljen sredstvima Glazbene škole Karlovac i osnivača Karlovačke županije.
Natjecanje mladih pijanista završava koncertom prvonagrađenih učenika u srijedu 12. travnja 2017. godine u 19 sati.
Sva događanja su besplatna i otvorena za javnost.