U srijedu predavanje o uspjehu Infinuma

Autor: Marin Bakić

„Infinum – put do uspjeha“ naziv je predavanja koje će u srijedu u Knjižnici za mlade s početkom u 17 sati održati Josip Bišćan u sklopu ciklusa “Poslovna knjižnica”.

Objasnit će kako je nastala i kako se razvila uspješna i popularna softverska tvrtka koja ima urede u Ljubljani, San Franciscu i Zagrebu, a koju vodi s Tomislavom Carom, Matejom Špolerom, Tamarom Momčilović i Nikolom Kapraljevićem.

  • Početkom prošle godine u Knjižnici za mlade smo, financijski poduprijeti od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Država, otvorili Poslovnu knjižnicu. Dio je to projekta Work with Us koje je američko veleposlanstvo provodilo diljem Hrvatske, a Knjižnica za mlade odabrana kao najbolji projektni prijedlog. Glavna svrha poslovnih knjižnica je, na tragu poslovnih knjižnica iz SAD-a i Velike Britanije, da postanu važni faktori u restrukturiranju gospodarstva i nude veliku pomoć malom i srednjem poduzetništvu, ali i pomažu u stvaraju poduzetničke klime među mladima. Do sada smo održali brojna predavanja i radionice za zainteresirane mlade, uglavnom studente i učenike završnih razreda srednjih škola, ali i zainteresiranu javnost. Kod nas gostovali brojni poduzetnici i prenijeli svoja iskustva, poput Nenada Bakića, Davora Brukete, Jasmine Simić, Davora Simičića, Borisa Benka, Marry Elen Bates… – objašnjava Miroslav Katić iz Knjižnice za mlade kontekst predavanja.