Švegarova šetnica u budućnost

Autor: Marin Bakić

Imenovanje Šetnice Zdravka Švegara. Foto: Vedran Gvožđak/Kaportal

Biti novinar je velika čast, još je veća, po meni, biti sportski, jer je to najteže. Zdravko Švegar je bio novinar, sportski novinar, publicist i, prije svega, dobar čovjek. Uz svakodnevne potrebe je pronalazio vremena i da zabilježi karlovačku povijest. Karlovac je jedan od rijetkih gradova u svijetu koji ima toliko precizno zabilježenu sportsku povijest upravo zahvaljujući njemu. Ne bi bilo dobro da se put kojeg je utabao ne nastavi, da novinari njime ne nastave, pa se nadam da ovo bude šetnica i prema budućnosti – poručuje Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara.

U Karlovcu je u srijedu u prisustvu obitelji Švegar otkrio ploču koja šetnicu od Sokolskog doma do Tehničke škole označava šetnicom zaslužnog novinara koji je preminuo 2010. godine. Predložio je to lokalni ogranak HZSN-a, a Gradsko vijeće Grada Karlovca prihvatilo.

  • Odnosom prema svojim velikanima preuzimamo obvezu da i ubuduće slijedimo njihov trag. Vjerujem da će ova šetnica biti nadahnuće mnogima da slijedimo trag svih onih koji su za Karlovac učinili puno – veli predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.