Mirko Butković predsjednik Udruge Nikola Tesla Karlovac

Autor: Marin Bakić

Mirko Butković, osnivačka skupština Udruge Nikola Tesla Karlovac, Karlovac, 25. 2. 2017. Foto: Marin Bakić

Umirovljeni sveučilišni profesor Mirko Butković izabran je za predsjednika Udruge Nikola Tesla Karlovac na osnivačkoj skupštini održanoj u petak u Karlovcu.

Cilj je promocija lika i djela slavnog izumitelja, obrazovanje građana na području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, uključenje mladih u rad znanstvenih institucija, korištenje tehničkog, gospodarskog i drugog potencijala, jačanje sposobnosti i razvitak gospodarstva u Karlovcu radi ostvarenja većeg standarda življenja.

Plan je organizirati osposobljavanja na području prirodnih, tehničkih i biotehničkih znanosti, organizirati ljetne škole inoviranja, pomoći Gimnaziji Karlovac da fizikalni laboratorij bude pristupačan javnosti, odnosno toj školi, Veleučilištu u Karlovcu i Tehničkoj školi Karlovac te Zajednici tehničke kulture Karlovac da opreme laboratorije. Udruga će pomagati i u opremanju muzeja-laboratorija posvećenog Tesli, pratiti tehnološki razvitak i dostignuća u svijetu te surađivati s gospodarskim subjektima u Karlovcu i šire.

Da se postane član, potrebno se javiti tajnici Suzani Šnajdar na broj telefona  047 422 290, ispuniti prijavnicu, te platiti godišnju članarinu koja iznosi 20 kuna za đake, studente i nezaposlene, 30 kuna za umirovljenike, a 50 kuna za zaposlene.