Vlast promovira Damira Mandića na račun građana Karlovca

"Nije teško zaključiti da se, sada i službenom kandidatu za gradonačelnika, u ovih godinu dana pripremao teren i radila besplatna promocija. Kada pogledate lokalne vijesti unazad godinu dana, sasvim je jasno da lokalna vlast na račun svih građana Karlovca radi stranačku promociju kandidata. Smatram ovakav postupak bahatim i poprilično nekorektnim, jer slati osobu bez ovlasti kao izaslanika Grada nije korektno prema stanovnicima Karlovca", kaže u priopćenju gradski vijećnik Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata

Autor: Nikola Badovinac

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca i Domagoj Šavor, predsjednik Saveza udruga KAoperativa, potpisali ugovor o upravljanju Malom scenom Hrvatskog doma. Foto: Grad Karlovac

Gdje je nestao gradonačelnik Damir Jelić?

Kao gradski vijećnik postavljam ovo pitanje, jer ne mogu ne primijetiti da u posljednjih godinu dana na gotovo sva protokolarna događanja kao izaslanik Grada Karlovca dolazi predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić. Čemu služe na izborima izabrani zamjenici gradonačelnika, ako ni oni ne mogu obilaziti događanja umjesto gradonačelnika? Vrijedi podsjetiti da su to gospođa Marina Kolaković i gospodin Dubravko Delić.

Nije teško zaključiti da se, sada i službenom kandidatu za gradonačelnika Damiru Mandiću, u ovih godinu dana pripremao teren i radila besplatna promocija. Kada pogledate lokalne vijesti unazad godinu dana, sasvim je jasno da lokalna vlast na račun svih građana Karlovca radi stranačku promociju kandidata. Smatram ovakav postupak bahatim i poprilično nekorektnim, jer slati osobu bez ovlasti kao izaslanika Grada nije korektno prema stanovnicima Karlovca.

Zašto gradonačelnik Damir Jelić ne poštuje svoju funkciju i ne pojavljuje se kao predstavnik Grada na događanjima? Ima li gradonačelnik volje raditi? Letargija, lijenost ili bolje rečeno bezvoljnost su sve prisutniji u redovima aktualne gradske vlasti. Ne sjećam se kada sam od gradonačelnika zadnji put čuo neku inicijativu, ideju ili prijedlog. S pravom se pitam „gdje je nestao čovjek“?

Dok god građani Karlovca od gradonačelnika i njegovih partnera ne budu vidjeli jasne planove i vizije i barem minimum volje i želje za vođenjem grada, do tada će na ulicama Karlovca i dalje rasti sve izraženije i sasvim opravdano nezadovoljstvo.