Književna večer s Bobom Đuderijom u petak u Knjižnici za mlade

Autor: Marin Bakić

Blogerica Slobodanka Boba Đuderija poznata i kao Marčelina predstavit će u petak u Knjižnici za mlade u Karlovcu s početkom u 18 sati knjigu “Zovem u vezi posla”.

U prezentaciji svoje druge knjige pomoći će joj glumac Ranko Lipovščak i urednik Dragan Ogurlić iz izdavačke kuće Adamić, koja je i nakladnik.

  • Knjiga “Zovem u vezi posla”, kako se navodi u samom predgovoru, potraga je za smijehom. Ova je knjiga, kako piše, koloplet vedrine i gorčine, iskustva pisca i majke, “vesele raspuštenice”, kćeri i sestre, nezaposlene smušenjakinje koja pokušava u svemu pronaći dobro, dok je zlo ne tresne posred lica. Smijehom se bori protiv privatizacije, otuđenosti, siromaštva, nezaposlenosti, usamljenosti i izgubljenosti usred novih “društvenih vrijednosti”. To je recept koji se pokazao jedinim učinkovitim sredstvom opstanka – kaže Miroslav Katić iz Knjižnice za mlade.

Često Marčelinu kao spisateljicu uspoređuju s Miljenkom Smojom, a novinarka Tanja Tolić ističe da im je zajedničko to što pišu takozvanu dišpetnu prozu.