HNS: Karlovac nije burza rada HDZ-a

Autor: Marin Bakić

Oštro osuđujemo kadroviranje bivšeg predsjednika Mladeži HDZ-a Matije Perkovića, koji je kao direktor Hrvatskog radija Karlovac zaposlio kolegice iz HDZ-a, i to bez odgovarajućeg iskustva. Od gradskih vlasti smo očekivali bahatost, ali smo se ipak nadali da će imati poštovanja prema građankama i građanima Karlovca, no HDZ je još jednom pokazao da su ima građani na posljednjem mjestu – poručuju u priopćenju Nikola Badovinac i Marina Novaković Matanić, gradski vijećnici Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati.

“Ovime još jednom dokazuju da je u Gradu Karlovcu jedino bitna plava iskaznica HDZ-a zbog čega se pitamo koja poruka šalje mladima i koji je smisao školovanja. Ne želimo da samo plavo daje posao u našem gradu, nego da to budu znanje i sposobnost”, nastavljaju.

  • Smatramo da je zapošljavanje bez iskustva neozbiljno, a kada se radi o političkom uhljebljivanju, onda je to i izuzetno bahato. Znade li direktor Hrvatskog radija Karlovac uopće što radi? Ili će kao i do sada poslovne promašaje sanirati Grad Karlovac, pa mu se na taj način lako igrati direktora – pitaju se M. Novaković Matanić i Badovinac.

“Niz je primjera da neovisno novinarstvo ne stanuje na Hrvatskom radiju Karlovac, a kritiku na račun vlasti nikada nećete čitati. HRK godinama služi isključivo za promociju HDZ-a koju plaćaju stanovnici Grada Karlovca. Želimo da ti svi stanovnici, odnosno birači, shvate da ovu bahatost samo oni mogu zaustaviti i da je dosta tišine”, dodaju gradski vijećnici. Smatraju da natječaje za popunjavanje radnih mjesta u gradskom sustavu tvrtke trebaju raspisati bez obzira jesu li na to obvezne po zakonu ili nisu.

  • Pozivamo sve ostale stranke, nezavisne liste, udruge i pojedince da javno reagiraju na ovu bahatost, jer ovo mora stati jednom i zauvijek, budući da Karlovac nije burza rada HDZ-a. Želimo da svoj javni komentar o političkom uhljebljivanju daju oni koji su i najzaslužniji za to, a to su gradonačelnik Damir Jelić i kandidat za gradonačelnika iz HDZ-a Damir Mandić – poručuju M. Novaković Matanić i Badovinac.

Pozvali smo Mandića, ravnatelja Gimnazije Karlovac, predsjednika Gradskog vijeća Grada Karlovca i kandidata HDZ-a na svibanjskim izborima za gradonačelnika da svoj objavi na našem portalu svoj ogled o ovom konkretnom slučaju i o svom viđenju slobode medija u Karlovcu.