Boba Đuderija: Svako malo smo namagarčeni u potrazi za poslom

"Svakog puta kada tražim zaposlenje vjerujem da će biti dobaro, da će se radna prava poštivati. Ispadam utoliko tovarica", veli blogerica Slobodanka Boba Đuderija koja je u petak u Knjižnici za mlade u Karlovcu predstavila knjigu "Zovem u vezi posla".

Autor: Marin Bakić

Ranko Lipovšćak, Slobodanka Boba Đuderija, Miroslav Katić, Knjižnica za mlade, Karlovac, 20. 1. 2017. Foto: Igor Čepurkovski

Tovar na naslovnici predstavlja hrvatskog čovjeka koji u potrazi za poslom svako malo biva namargačen. Tovar je uporan. Svakog puta kada tražim posao vjerujem da će biti dobar, da će se radna prava poštivati. Ispadam utoliko tovarica – veli blogerica Slobodanka Boba Đuderija koja je u petak u Knjižnici za mlade u Karlovcu predstavila knjigu “Zovem u vezi posla”.

Tu drugu knjigu rođene Šibenčanke koja je odrasla u Splitu, a trenutačno živi na Čiovu, objavila je riječka izdavačka kuća Adamić.

  • Rijeka je uzela ono što je Split odbacio. Feralovci i Boba su vrh hrvatske literature – veli direktor nakladnika Dragan Ogurlić.

Autorica se ne slaže s tvrdnjom da je “ženski Miljenko Smoje” zbog načina pisanja.

  • Nisam imala uzora, pa mi to nije bio niti Smoje.  Volim čitati njegova djela, no, ako bih nekoga smatrala po stilu sličnium autorom, bio bi to Đermano Ćićo Snjenanović. Volim tražiti smijeh i dobrog čovjeka. Obožavam promatrati ljude. Kad osjetim čisto srce prepoznajem dobrotu – kaže S. B. Đuderija.

Njezin tekst je na promociji čitao glumac Ranko Lipovšćak, a tribinu je moderirao Miroslav Katić.