U utorak u Knjižnici za mlade gostuju Tadej Toš i Dora Fišter Toš

Autor: Marin Bakić

U utorak s početkom u 13 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu, a u sklopu programa Pop slastice kojeg provodi Knjižnica Mirana Jarca iz Novog Mesta, gostuju hrvatska kazališna i filmska glumica Dora Fišter Toš i njezin suprug, komičar i televizijski voditelj, Tadej Toš.

S njima će se razgovarati o umjetnosti, književnosti, dijalogu kultura, humoru, razlikama između hrvatskog i slovenskog filma…

  • Pop slastice su autorski projekt novomeške knjižnice koji se provodi sa ciljem podizanja kulture čitanja. Projektom žele mladima približiti kvalitetne književne sadržaje uz pomoć gostiju i vrhunskih stručnjaka s područja čitanja i književnosti, glazbe, fotografije i ostalih srodnih područja, te im ponuditi mogućnost čitanja, rasprava, susreta i druženja s vršnjacima sličnih interesa, njihovim uzorima i poznatim osobama. Cilj projekta je na zabavan, aktualan i kvalitetan način promovirati i širiti kulturu čitanja, kroz knjigu šire povezati kulturu i obrazovanje, poticati i oblikovati cjeloživotne čitateljske navike i poticati kritičko mišljenje mladih – kaže Miroslav Katić iz Knjižnice za mlade.