U utorak predstava LIMUN-ČOKOLADA-LUK

Autor: Marin Bakić

U utorak s početkom u 20 sati u Gradskom kazalištu “Zorin dom” u Karlovcu premijerno će se odigrati predstava Kasije Vrbanac “LIMUN-ČOKOLADA-LUK”.

U predstavi, koju producent, Studio za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo “Studio 23”, opisuje kao psihodelični audio-vizualni doživljaj, glume, uz. K. Vrbanac, i Lara Bubić, Željka Kostanjšek, Kasija Vrbanac, Dina i Bruna Furač.

Glazbu potpisuju Bohren und der Club of Gore, Connie Lingus i Karlo Mrkša.

  • Ideja za ovu predstavu nastala je prije nekoliko godina, u vrijeme pisanja diplomskog rada na plesnoj akademiji pod naslovom „Ideologija plesnoga tijela“. Glavna teza rada bila je da svako umjetničko stvaralaštvo pripada nekoj ideologiji i nekom skupu uvjerenja i koncepcija koje su društveno konstruirane. To znači da je koreograf u svom ishodištu socijalni i politički kontekst u kojem se umjetničko stvaralaštvo događa, ili drugim riječima, sve što umjetnik, u ovom slučaju koreograf, stvara određeno je socijalnim i političkim uvjetima i situacijama, odnosno ideologijom u kojoj živi – objašnjava K. Vrbanac.

“Temi diplomskog rada je pristupljeno iz dva aspekta ideologije na području plesa, na ideologiju načina treniranja tijela, odnosno konstrukcije tijela te na ideologiju tjelesne reprezentacije”, nastavlja.

  • Iz pogleda ideologije treniranja tijela, odnosno konstrukcije tijela tri izvođačice se razlikuju ali ova predstava povezuje ih svojom ideologijom tjelesne reprezentacije. Ideologija tjelesne reprezentacije u ovom slučaju je prvenstveno inspirirana osobnom interpretacijom tjelesne prezentacije, estetike, stajališta i rada općenito sljedećih kao što su David Lynch, Alejandro Jodorowsky, Pina Bausch, Bohren und der Club of Gore – veli K. Vrbanac.

 

Ulaznice su u pretprodaji 20,00 kuna, a mogu se nabaviti u Studiju 23 u Maloj urbanoj zajednici.

Na dan izvedbe se mogu nabaviti na blagajni Zorin doma po cijeni od 30,00 kuna.