U petak plesna predstava u Bosanskom magazinu

Autor: Marin Bakić

U sklopu projekta “U potrazi za izgubljenim – Hibridna okruženja” Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX u petak s početkom u 19 sati u Bosanskom magazinu organizira plesni nastup “Hibridna Galerija – izbubljeno-nađeno”.

Plesni nastup osmislila je koreografkinja Sanja Tek, a njime se želi ukazati na mogućnosti privremenog korištenja zaštićene baštine za potrebe suvremene kulture

Projekt KA-MATRIX-a i Kinokluba kao partnera podupire Hrvatska banka za obnovu i razvoj, a pomažu i Grad Karlovac i Streličarski klub “Dubovac”.

Projekt “U potrazi za izgubljenim – Hibridna okruženja” povezuje suvremenu umjetnost s neiskorištenim i zaboravljenim prostorima koji su kroz jednu etapu povijesti imali značajnu ulogu za kraj u kojem se nalaze. Bosanski magazin je izabran kao dio važnog kulturnog naslijeđa, nekadašnji vojni objekt u sklopu šire cjeline zaštićene stare gradske jezgre, Zvijezde. Bosanski magazin će u ovom slučaju biti poligon za suvremenu izvedbenu umjetnost gdje se
korištenjem novih medija i formata (instalacije Između nas, Iza granica, TTYL) kao i novih formi umjetničkog izražavanja (suvremeni ples), prožimaju različita polja kulturnog, umjetničkog i društvenog djelovanja – kaže Denis Mikšić iz KA-MATRIX-a.