ROZP promijenio ime i vodstvo

"Moje povlačenje iz tijela ROZP-a ne znači i udaljavanje iz njegova rada. Namjeravam surađivati s rukovodstvom te pomagati u njihovu radu savjetima. Sada je red na nove generacije s novim idejama, koje će još bolje pridonijeti razvoju zaštite potrošača u Hrvatskoj", poručuje Željko Tomašić, dosadašnji predsjednik

Autor: Marin Bakić

Regionalna organizacija zaštite potrošača zove se po novome Razvojna organizacija zaštite potrošača, odlučila je godišnja skupština ove udruge civilnog društva.

Osnivača i najpoznatije lice ROZP-a Željka Tomašića na mjestu predsjednika zamijenila je zagrebačka odvjetnica Dijana Kladar. Njezina zamjenica je Sanja Keretić iz Varaždina, a glavna tajnica organizacije je Sanja Kožul iz Karlovca.

  • Moje povlačenje iz tijela ROZP-a ne znači i udaljavanje iz njegova rada. Namjeravam surađivati s rukovodstvom te pomagati u njihovu radu savjetima. Sada je red na nove generacije s novim idejama, koje će još bolje pridonijeti razvoju zaštite potrošača u Hrvatskoj – poručuje Tomašić.

Razlog promjene imena su nedoumice oko teritorijalnog područja djelovanja koje je izazivao dosadašnji naziv.

  • Time ujedno želimo naglasiti novi smjer djelovanja ROZP-a. Kao savez organizacija zaštite potrošača iz više hrvatskih gradova, svoje će djelovanje usmjeriti na tri glavna područja – povezivanje i zastupanje hrvatskih organizacija zaštite potrošača u europskim organizacijama, podrška članovima u rješavanju problema kojima se potrošači susreću u svakodnevnom životu i provedbi projekata kojima je cilj razviti svijest i unaprijediti zaštitu potrošača u Hrvatskoj – kaže D. Kladar, nova predsjednica.