Gradska pročelnica za financije predstavlja proračun za 2017.

Autor: Marin Bakić

U Knjižnici za mlade u utorak s početkom u 18 sati pročelnica Upravnog odjela za financije Grada Karlovca Lidija Malović predstavit će gradski proračun za 2017. godinu.

To će uraditi u sklopu projekta “Participativno budžetiranje: građani nadziru lokalni proračun”  kojeg provode Zelena Istra iz Pule, Ekološko društvo Pan iz Karlovca i IDEM i ja iz Malog Lošinja. Partner na projektu je i islandska udruga Citizens Foundation, dok su suradnici Institut za javne financije i GONG. Projekt traje dvije godine, a provodi se u suradnji s upravama gradova Pule, Karlovca i Malog Lošinja. Provedbu projekta, u trajanju od dvije godine, financira Europska unija putem programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“.

  • Glavni cilj projekta jest omogućiti građanima Pule, Malog Lošinja i Karlovca informirano i aktivno sudjelovanje u donošenju gradskog proračuna te nadzoru nad njegovim izvršenjem – objašnjava Ivan Mužar iz Eko Pana.