Traže se stručnjaci za raspravu koja će se održati 19. 11.

Autor: Marin Bakić

Star voice logotip

Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX raspisala je natječaj za odabir stručnjaka koji će sudjelovati na raspravi “Glas Zvijezde – odakle započeti?”.

Uloga stručnjaka je odgovaranje na pitanje građana za plenarne rasprave.

Predviđen je honorar od 1140 kuna u bruto iznosu, a uvjeti su završen sveučilišni studij s područja tehničkih, prirodnih, biotehničkih, društvenih, humanističkih znanosti, s područja medicine i zdravstva, umjetnosti te interdisciplinarnih područja znanosti i umjetnosti.

Od stručnjaka se očekuju odgovornost i proaktivnost, tri godine relevantnog radnog iskustva, interes za temu građanskog savjetovanja i komunikativnost.

Na adresu elektronske pošte jelena@ka-matrix.hr valja dostaviti životopis, dokaze po stručnoj spremi i radnom iskustvu do subote.

Deliberacija se održava 19. studenog s početkom u 9 sati u Velikoj vijećnici Grada Karlovca sklopu projekta “STAR VOICE” čiji je nositelj KA-MATRIX, a provodi se u partnerstvu s Gradom Karlovcem, Udrugom za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka, Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, i Veleučilištem u Karlovcu.

U Karlovcu će tom prilikom boraviti i James Fishkin sa suradnicima. Ovaj profesor s američkog sveučilišta Stanford, voditelj Centra za deliberativnu demokraciju koji je razvio deliberativnu metodu ispitivanja javnog mnijenja, sudjelovat će na raspravi zajedno s građanima, donositeljima odluka i stručnjacima.

Deliberacija podrazumijeva ispitivanje stavova, u našem slučaju o tome odakle početi revitalizaciju Zvijezde; rekonstrukcijom tvrđave, rekonstrukcijom Trga bana Josipa Jelačića, vraćanjem sadržaja u Radićevu ulicu ili oživljavanjem takozvane Kineske četvrti. O toj temi će građani dati svoj sud prije i nakon opsežne i informativne rasprave, što će poslužiti kod odlučivanja o sudbini Zvijezde.

Samoj raspravi prethodi opširno anketiranje građana na temu prioriteta oživljavanja Zvijezde.

Vrijednost projekta je 152.988,07 eura, a sufinancira se sredstvima Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Fakulteta političkih znanosti.