U srijedu predstavljanje projekta “Grad na drugi pogled”

Autor: Marin Bakić

Kolnik Banjavčićeve ulice u Karlovcu. Foto: Marinko Polović

U Infoshopu Male urbane zajednice i u organizaciji Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX u srijedu će Tanja Vujasinović će predstaviti projekt “Grad na drugi pogled”, čiji je jedan od autora.

Grad na drugi pogled je putujući interdisciplinarni edukacijski-izložbeni projekt koji povezuje angažirano promišljanje grada, umjetničku produkciju, edukaciju djece i mladih kroz radionice s renomiranim suvremenim umjetnicima te razvoj publike. Na samom predstavljanju naglasak će biti na prezentaciji radionice urbanog aktivizma koja će se također održati u sklopu Grada na drugi pogled pod vodstvom publicista i aktivista Saše Šimprage – kaže Denis Mikšić iz KA-MATRIX-a.

Najavljuje da će se projekt kojeg upravo predstavljaju provesti u Karlovcu u suradnji s Gradskim muzejom Karlovac u drugoj polovici sljedeće godine.

  • Za vrijeme provedbe projekta u Karlovcu će biti organizirane vođene urbane šetnje, predavanja i dodatne radionice iz društvenih i umjetničkih područja koja se na različite načine bave urbanim kontekstom, a koje će uz video radionice doprinijeti sagledavanju, propitivanju i imaginiranju urbanih identiteta grada.
    Radionicom se želi upoznati polaznike s metodama i alatima građanskog aktivizma te potaknuti aktivno promišljanje prostora i društvenu odgovornost kroz konkretni angažman – kaže Mikšić.

Rad Infoshopa pomaže Ministarstvo kulture.