U ponedjeljak predstavljanje Knjige izlazaka

Autor: Marin Bakić

U Knjižnici za mlade u ponedjeljak s početkom u 19 sati predstavit će se nova knjiga naslova “Knjiga izlazaka” Kristijana Vujčića.

  • Djelo govori o doživljajima četrdesetogodišnjeg glavnog lika i njegovim legendarnim izlascima. U noći u kojoj se Boži­dar Kukec samopropituje o svojoj prošlosti i razlozima trenutačne usamljenosti, na vratima njegova stana pojavljuju se dvojica djelatnika Odjela za ćudoređe –  njegov branitelj i đavolji odvjetnik. Budući da je Kukec optužen da je serijski monogamist, ovaj neobični trojac zajednički zapisuje njegovu Knjigu izlazaka. Čitatelji tako prate glavnoga lika i njegova tulumarenja po zagrebačkim kvartovima i klubovima poput “Kulušića” i “Jabuke”, ali po ulicama Praga i New Yorka – najavljuje Marinko Polović iz Knjižnice za mlade.

Vujičić je rođen 1973. u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu te diplomirao filozofiju i religiologiju, a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu polazi poslijediplomski studij iz područja suvremene filozofije. Objavio je knjigu “Gospodin Bezimeni”, a u suradnji sa Željkom Špoljarom i doživljaje turističkog vodiča “Welcome to Croatia”, za što je nagrađen Kiklopom.