Udruga KA-MATRIX obišla Metelkovu i Rog

Autor: Marin Bakić

Članovi Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX Denis Mikšić, Manuela Kasunić, Igor Kuštreba i Vesna Tek u službenoj posjeti Metelkovi 13. 9. 2016. Foto: Marin Bakić

Članovi Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX iz Karlovca Manuela Kasunić, Denis Mikšić, Vesna Tek i Igor Kuštreba službeno su u utorak posjetili Autonomni kulturni centar Metelkovu, ali su obišli i onaj u prostoru nekadašnje tvornice Rog.

Jasna Babič iz kluba Gromka ih je upoznala s funkcioniranjem Metelkove, a posebno njezinog infoshopa, za što je KA-MATRIX posebno zainteresiran, jer razvija Infoshop Male urbane zajednice u Karlovcu.

  • Metelkova je i dalje ilegalna, no Grad nas tolerira – kaže J. Babič.

Dodaje da ne postoji krovna organizacija koja bi objedinjavala sve grupacije i udruge civilnog društva koji djeluju na Metelkovoj, no da postoji neformalni forum koji se održava mjesečno. Na Metelkovoj su pet klubova, niz umjetničkih ateljea i drugi sadržaji. Infoshop koriste različite grupacije, no poglavito anarhisti. Ondje se nalaze arhiv, kreveti za spavanje, informacije od djelovanju na nezavisnoj sceni, različite publikacije, prostor za rad i knjižnica.

Dostupna je fotogalerija posjete članova Udruge KA-MATRIX Ljubljani.