I Karlovčani na Festivalu DOK u Kamanju (bogata fotogalerija)

Autor: Miroslav Katić

U Kamanju je 10. 9. 2016. godine u sklopu Festivala DOK - festivala za ljude dobre volje - gostovao zagrebački kolektiv "Cirkorama". Foto: Denis Stošić
Tradicionalnim proštenjem je Općina Kamanje proslavila je svoj dan, a time je ujedno okončano i prvo izdanje festivala DOK – festivala za ljude dobre volje, kojeg je pohodilo dosta Karlovčana.
Kamanje je za vikend posjetiteljima nudio čitav niz sadržaja – od nastupa umjetnika do sajma obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Organizirani su biciklijada i nordijsko hodanje s nastupom Milana Prše, na platou iznad špilje Vrlovke nastupila je Gabrijela Bartolović sa svojim vatrenim šouom “Magmatikka” i jazz sastav Željka at Ease, u središtu mjesta su odigrane dvije predstave za djecu u produkciji kazališta LET iz Zagreba – “Bremenski muzikanti” i “Crvena”, performer Siniša Labrović je plaćao dvije kune svakome tko je poslušao recitaciju poezije po njegovom izboru, a Vili Matula je u suradnji s Igorom Pavlicom odigrao monodramu “Postdiplomsko obrazovanje”.
Na središnjoj pozornici su nastupali karlovački sastavi Nos Tress i The Nipples, te zagrebački sastav Elemental, a na proštenju Kulturno-umjetničko društvo “Kamanje”, dječja sekcIija, Tamburaški orkestar KUD-a Dobreš iz Dragatuša i KUD “Sveti Antun” iz Pokupske Doline te sastav “Dioniz”.
Dodatan dobar ugođaj dale su instalacije – jedna koja prikazuje olovke, koja je postavljena povodom početka školske godine, te skulptura Ivana Supeka. Autor je Nikola Vukmanić.