Ukop Borivoja Bukve u ponedjeljak u Karlovcu

Autor: Marin Bakić

Borivoj Bukva. Izvor: http://www.novilist.hr/var/novilist/storage/images/kultura/knjizevnost/cilj-je-put-sam-zanimljiva-razmatranja-i-haiku-poezija/2849670-1-cro-HR/Cilj-je-put-sam-Zanimljiva-razmatranja-i-haiku-poezija_ca_large.jpg

U ponedjeljak će na Pravoslavnom groblju u Karlovcu u 12,30 sati biti sahranjen Borivoj Bukva, likovni i književni umjetnik.

Preminuo je u Rijeci gdje je živio, a rođen je u Karlovcu desetog studenog 1948. godine, gdje se i školovao te stekao titulu inženjera strojarstva.

Slikarstvom se počinje baviti 1984. godine. Bio je član Likovnog društva “Kozala” u Rijeci.

Bio je vrlo aktivan član riječke likovne scene. Organizirao je ukupno 25 izložbi u riječkim ugostiteljskim lokalima na kojima su sudjelovala 34 autora. Inicijator je i jedan od organizatora tradicionalnih likovnih susreta u Jedrarskoj ulici.

Ostvario je više od 50 samostalnih izložbi i gotovo dvije stotine skupnih.

Bio je poznat i kao haiku-pjesnik te po svom zanimanju za ezoteriju.

Objavio je knjige “Svjetiljke i život”, “Proza”, “Peta Rijeka”, “Poezija”, “U prolazu”, “Dodir usana”, “Mjesečev jahač”, “Leptirov poljubac”, “Pas koji je mislio da sam zec”, “Skok ribice”, “Nebeske granice”, “Sa perom u ruci”, “Knjiga”, “U zavjetrini vremena”…

Izvor: likovno-kozala.hr
Izvor: likovno-kozala.hr
Borivoj Bukva. Izvor: Rijekadanas.com.
Borivoj Bukva. Izvor: Rijekadanas.com.