U ponedjeljak Polkaview s Borisom Beckom

Autor: Marin Bakić

U ponedjeljak s početkom u 19 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu održat će se Polkaview s književnikom i novinarom Borisom Beckom s kojim ćemo pretresti prevladavajuće društvene teme.

Rođen je u Zagrebu 1965. godine. Na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu je diplomirao 1991. nakon čega se priključuje obrani zemlje. Naknadno je završio studij kroatistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i doktorirao.

Surađivao je sa stranim medijima kao što su HBO, Svenska Dagbladet, BBC, Channel 4, radio je za dvotjednike za kulturu Vijenac i Zarez, Treći program Hrvatskog radija, Nacional, Hrvatski katolički radio i Drugi program Hrvatskog radija.

Autor je eseja, priča i članaka koji su objavljivani u mnogim časoppisima, a dobio je nagrade Festivala A književnosti (FAK), Arkzina (Bulgarica), časopisa Kaj, nagradu za književni putopis Franjo Horvat Kiš i dvije stipendije Ministarstva kulture za poticanje književnog stvaralaštva.

Od 2013. zaposlen kao predavač na Sveučilištu Sjever, Studij novinarstva u Koprivnici. Uređuje časopis Fantom slobode i surađuje s Hrvatskim biblijskim društvom kao stilski redaktor novoga prijevoda Biblije. Član je Hrvatskog društva pisaca i Kajkavskog spravišća, društva za širenje i unapređivanje znanosti i umjetnosti. Oženjen je i otac je četvero djece.