Započeo projekt “Mladi u javnim prostorima”

Autor: Marin Bakić

Radionica "Aktivno građanstvo i građanska participacija" održana je 19. veljače 2016. godine u Maloj urbanoj zajednici u Karlovcu u sklopu projekta "Mladi u javnim prostorima". Foto: KA-MATRIX

Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX i Gimnazija Karlovac započele su s provedbom projekta “Mladi u javnim prostorima – kreativni placemaking”, vrijednog 85.500 kuna.

– Placemaking je disciplina koja mijenja identitet mjesta. Metoda kojom skupina zajedno radi na nekom javnom mjestu kako bi mu dali karakter – objašnjava Vesna Tek iz KA-MATRIX-a.

Provest će se pet radionica. Prvu, “Aktivno građanstvo i građanska participacija” vodila je predsjednica KA-MATRIX-a i politologinja Manuela Kasunić u Maloj urbanoj zajednici.

– Kroz rad u grupama, diskusije i brainstorming sudionici – učenici karlovačke Gimnazije aktivno su sudjelovali u radionici te su stekli nova znanja i vještine u području aktivne građanske participacije. Osim toga smisao ove, kao i budućih radionica, je promišljanje, poticanje aktivizma i uključivanje u život zajednice – kaže V. Tek.

Projekt podupiru Ministarstvo socijalno politike i mladih i Grad Karlovac.