Uskoro rasprava o budućnosti Hrvatskog doma

Autor: Marin Bakić

Hrvatski dom, izvor: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hrvatski_dom_Karlovac.jpg

U organizaciji mreže udruga KAoperativa u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” održat će se 25. veljače s početkom u 18 sati rasprava “Hrvatski dom. Komu? Čemu?”.

– Hrvatski dom je zgrada koja budi miješane osjećaje kod svih generacija Karlovčana. Vrlo je često kao pojam korišten u javnom diskursu, politici, civilnom društvu. To je mjesto sjećanja i mjesto želja. Postoje mnoga, ponekad i oprečna, očekivanja od te zgrade, a cilj ove rasprave je još jednom raspraviti viđenje i potrebu Hrvatskog doma u Karlovcu. Na raspravi će biti riječ o Hrvatskom domu i njegovoj poziciji u Karlovcu, odnosno pokušat će se s građanima raspraviti njihovo viđenje Hrvatskog doma u sadašnjosti i budućnosti Karlovca. Treba li nam Hrvatski dom kao kulturno-društveni centar, koja je njegova primarna funkcija i kome je namijenjen? Hoće li se njegovom obnovom i projektima dogoditi novo “zlatno doba” zgrade i Karlovca ili je to vrijeme prošlo? – najavljuje Pero Desović iz KAoperative, koji će i moderirati raspravu.

Aktivnosti projekta KAoperativa provode se uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Zaklade “Kultura nova”.