Sadržajno Valentinovo u Karlovcu

Autor: Marin Bakić

Skulptura 'Ljubavnici' Ante Despota u Vrbanićevom perivoju u Karlovcu. Izvor: Turistička zajednica Karlovca, http://www.karlovac-touristinfo.hr/hr/znamenitosti/objekti/vrbanicev-perivoj

Karlovačke kulturne ustanove ove godine posjetiteljima pružaju bogat sadržaj za Valentinovo.

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” nekoliko dana je posvetila prazniku zaljubljenih u suorganizaciji s Europe directom – EDIC-om i Kinoklubom Karlovac. Tako će u petak s početkom u 19 sati biti prikazana romantična komedija “Čarolija na mjesečini” američkog redatelja Woodyja Allena, zatim u subotu u isto vrijeme britanski film za mlade “Što ako” te u nedjelju u deset sati film za djecu “Bobi i disco crvi”. Filmovi će biti prikazani u Ilirskoj dvorani.

Na samo Valentinovo u 16 sati otvara se na Starom gradu Dubovcu izložba osječkog fotografa Marina Franova “valentiNO!” posvećena svetom Valentinu. Tom prilikom će glazbenica Magdalena Mandura izvesti nekoliko autorskih skladbi. Izložba će biti otvorena do 30. svibnja.

U Gradskom kazalištu “Zorin dom” s početkom u 20 sati igra se glazbeno-poetski kabare “Adam i ona”. Glumac i pjevač Adam Končić, uz pratnju Olivera Beloševića na klaviru, vraća nas u stari Zagreb izvedbom dvanaestak pjesama iz 1930-ih godina kao što su “Ne plači, Danijelo”, “Zar ne znaš, Mici” ili “Za jedan časak radosti”. Osim što će pjevati, Končić će recitirati ljubavnu poeziju Željka Krznarića, Arsena Dedića, Antuna Gustava Matoša i ostalih autora, te iznositi anegdote na temu muško-ženskih odnosa.