Otvorene prijave za radionice video snimanja i montaže

Autor: Marin Bakić

Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih Carpe diem zaprima prijave za besplatnu radionicu video snimanja i montaže koju organizira, a vodi Marko Mikšić Mogu se prijaviti osobe od 15 do 30 godina starosti.

Prijave se zaprimaju na ovoj poveznici: https://form.jotformeu.com/60382261964357

Radionice će se održavati od petog do 20. ožujka, dva puta tjedno. 

– Polaznici će se na radionicama baviti temama planovima i kutevima snimanja, stanjem kamere, stativom, pokretima kamere, objektivima, blendom, ekspozicijom, knjigom snimanja, snimanjem videa/filma, montažnom sponom i montažnim ritmom, radom u programu za montažu i slično.Po završetku radionica, polaznici će biti u stanju izraditi vlastite video materijale, naučit će rukovati osnovnom snimateljskom opremom te montirati video u odabranom programu za montažu videa – kaže Daria Rendulić iz Carpe diema.

Poželjno je, napominju organizatori, da polaznici osiguraju vlastitu digitalnu kameru, odnosno DSLR fotoaparat za potrebe snimanja.

– Svakako trebaju osigurati vlastito računalo na kojemu će montirati svoje video materijale – kaže D. Rendulić.

Mikšić, student treće godine Fakulteta elektronike i računarstva, je osnovna filmska znanja stekao djelovanjem u Kinoklubu Karlovac, a nakon mature na Gimnaziji Karlovac se priključio neformalnoj skupini mladih Lumiere media. Danas je aktivan u Udruzi za medijsko stvaralaštvo i kulturne aktivnosti Izvan fokusa.