Zrinka Posavec u subotu u Zorin domu

Autor: Marin Bakić

Zrinka Posavec. Izvor: http://zrinkaposavec.com/wp-content/uploads/2014/10/IMG_9731.jpg

U subotu s početkom u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu akademska glazbenica Zrinka Posavec održava koncert “Sevdah i Panonika”.

– Z. Posavec i njezini glazbenici mijenjaju boje etno glazbe, a u svojim izvedbama starogradskih pjesama i sevdalinki donose sasvim novi zvuk. Pjevačica koristi različite pjevačke stilove i tehnike, njezin glas iznenađuje mekoćom i publiku spontano inspirira da i sama zapjeva. U pratnji kreativnih glazbenika Z. Posavec svojim načinom muziciranja iskazuje poštovanje prema generacijama i prostorima u kojima su nastajale starogradske pjesme – kažu u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Dodaju da su na njezinom repertoaru poznate pjesme koje publika rado sluša, no u potpuno drugačijim modernim izvedbama. Publika će čuti originalne izvedbe u kojima se prepliću etno, jazz i orijentalni zvuk.

Na braču će nastupiti Filip Novosel, na klaviru Zvjezdan Ružić, a na kontrabasu Tihomir Hojsak.

Z. Posavec je 2003. diplomirala glazbenu kulturu na Umjetničkoj akademiju u Osijeku, a zatim studij pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Nastavila je sa školovanjem glasa, a ujedno se bavila etnomuzikologijom vjerno zapisujući i obnavljajući tradicijsku građu Hrvatske.