U Carpe diemu radionice C++ programiranja

Autor: Marin Bakić

Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih Carpe diem iz Karlovca zaprima prijave za novi ciklus besplatnih radionica “Uvod u programiranje C++” koje organizira za osobe starosti od 15 do 30 godina u Centru za mlade u Grabriku.

– Radionice će se održavati dva puta tjedno u malim grupama od po najviše 16 polaznika po grupi, u ukupnom trajanju od pet tjedna – od 30. siječnja 2016. do 28. veljače 2016. Polaznici će po završetku radionice savladati koncepte programiranja te osnove programskog jezika C++ i naučiti izradu jednostavne konzolne aplikacije koje se koriste u privatne i poslovne svrhe. Cilj radionice je potaknuti polaznike na programerski način razmišljanja i uključiti ih u IT sektor – objašnjava Daria Rendulić iz Carpe diema.

Predznanje iz programiranja nije potrebno, ali jest osnovno poznavanje rada u operativnim sustavima poput Microsoft Officea ili Linuxa.

– Polaznici trebaju imati vlastito prijenosno računalo i potreban softver za razvoj C++ konzolnih aplikacija – napominje D. Rendulić.

Radionice će voditi Saša Fajković koji je završio studij Poslovne informatike na Veleučilištu VERN’ u Zagrebu.

– U udruzi Carpe Diem kontinuirano održava predavanja iz ICT područja te je lcencirani ECDL Ekspert koji posjeduje IPMA razina D certifikat, a kao predavač predaje od 2012. godine u Karlovcu i Zagrebu – kaže D. Rendulić.