Matematičar Toni Milun u srijedu o neisplativosti kockanja

Autor: Marin Bakić

U Centru za mlade u Grabriku će u srijedu devetog prosinca s početkom u 17 sati biti održano predavanje matematičara Tonija Miluna “Što o klađenju kaže matematika?” skupa s radionicom koja je namijenjena mladima u dobi od 13 do 16 godina.

– Ovim predavanjem i radionicom započinjemo i novi ciklus provedbe projekta „Budi NEovisan, budi svoj!“ koji se provodio prošle godine i polučio izuzetne uspjehe. „Budi NEovisan, budi svoj!“ je projekt univerzalne prevencije svih oblika ovisnosti kod mladih koji se zasniva na Preventivnom programu Grada Karlovca, a obuhvaća edukaciju učenika, roditelja, prosvjetnih djelatnika te osoba koje rade s mladima iz udruga mladih i za mlade i u klubovima mladih. Novi ciklus projekta provodit će se u Karlovcu s profesorima i stručnim suradnicima Šumarske škole Karlovac i Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac te u Gimnaziji Bernardina Frankopana u Ogulinu i Srednjoj školi Slunj – kaže Aleksandra Podrebarac, predsjednica Udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih Carpe diem, koja je organizator predavanja i radionice.

Poznati matematičar Milun je započeo projekt „Moje dijete kockar“ putem kojeg matematički, na vrlo jedostavan način, mladima objašnjava neisplativost kockanja.

– Danas, kada je problem kocke i klađenja sve više prisutan kod djece i mladih, a većina društva još uvijek odlazak u kladionice smatra zabavom, izuzetno je važno osvijestiti problem ovisnosti o klađenju i kockanju, osobito mladih. Svrha ove radionice je preventivno utjecati na mišljenje mladih o klađenju, osvijestiti ih o rizicima koje klađenje nosi te potaknuti u javnosti raspravu o sve većem problemu ovisnosti o klađenju – kaže Podrebarac.