U ponedjeljak Nadan Sarvan izlaže u Maloj urbanoj zajednici

Autor: Marin Bakić

Nadan Sarvan. Izvor: http://4.bp.blogspot.com/-aCHSmO2ZPKc/Um0xHHmGPnI/AAAAAAAAAYA/nlfVEGmdVUA/s1600/Nadan.jpg

U ponedjeljak devetog studenog u Maloj urbanoj zajednici u Karlovcu u 18 sati otvorit će se izložba “Dobrodošli u Antropocen” Nadana Sarvana iz Pule.

Izložit će svoje grafike, crteže i ulične murale.

– Otvaranje izložbe zamišljeno je kao susret s autorom koji će predstaviti svoj rad kroz projekciju radova koji obuhvaćaju crteže, grafike i ulične murale. Radovi su nastali u zadnjih godinu dana, inspirirani najavom ulaska u novo geološko razdoblje, Antropocen – kaže Denis Mikšić iz Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX koja organizira izložbu u sklopu programa “Moment kulture” Male knjižnice nezavisne kulture Infoshopa, što podržava Ministarstvo kulture.

Pojašnjava da je Atropocen ime predloženo za novu  epohu, onu u kojoj ljudska aktivnost počinje imati odlučujući utjecaj na ekosustave. Posljedice tog utjecaja svakodnevno oblikuju našu okolinu dinamikom koja nije prethodno viđena i otvaraju brojna pitanja vezana za budućnost naše planete.

Sarvan je rođen je 1989. godine u Puli, gdje završava opću gimnaziju. Student je diplomskog studija Krajobrazne arhitekture na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Samostalno je izlagao u Zagrebu, Čakovcu i Puli.