U petak izložba Friend Request Ivice Malčića, Daniela Kovača i Nikole Vukmanića

Autor: Marin Bakić

Ivica Malčić, Daniel Kovač i Nikola Vukmanić žele probuditi učmalu sredinu i potaknuti je da kroz interakciju s umjetnicima i njihovim djelima razvije osjećaj i potrebu za umjetnošću jer umjetnost je bitna ili bi barem trebala biti”, ocjenjuje povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka Maja Burger uoči otvaranja izložbe “Friend Request” trojice likovnih autora u Studentskom centru Karlovac u petak 27. studenog s početkom u 19.30 sati.

Na otvorenju će nastupiti i jazz sastav “4in3+1” iz Zagreba, a izložba, koja se organizira u sklopu umjetničkog projekta “Open Art” Kunstbunkera Duga Resa, će djelomice biti postavljena i u Galeriji Demokratskog rasadnika Duga Resa. U Karlovcu se može razgledati do 15. siječnja 2016. godine, a u Dugoj Resi do četvrtog prosinca ove.

– Izložba obuhvaća dvije dobrosusjedske zajednice, odnosno čini od Karlovca i Duge Rese cjelinu i tako znatiželjnike tjera na “šetnju” između dvije galerije i dva grada – pojašnjava Vukmanić, autor projekta.

Burger ističe da Malčić, Kovač i Vukmanić ne žele biti samozatajni umjetnici koji stvaraju u tišini vlastita ateljea.

– Djelima žele komunicirati sa širom publikom, s promatračem, i tako biti ishodišni element – autor koji svojim djelom zajedno s promatračima zatvara komunikacijski trokut. Gotovo angažirano se žele obratiti promatraču i svojim mu djelima odaslati poziv za prijateljstvo – kaže Burger.plakat_www