Dežulović i Lucić u Karlovcu o Smoji

Autor: Marin Bakić

Boris Dežulović i Miljenko Smoje. Foto: Feđa Klarić. Izvor: Boris Dežulović, "Razgovori sa Smojom", Adamić, Rijeka, 2015.

U organizaciji Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, izdavačke kuće Adamić i Hrvatskog novinarskog društva Karlovac-Ogulin u petak s početkom u 18 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu će biti predstavljena knjiga Borisa Dežulovića “Razgovori sa Smojom” koja je izdana ove godine.

O knjizi će govoriti autor, njegov kolega novinar Predrag Lucić i Dragan Ogurlić uime izdavača.

– Bio je to, na koncu, razgovor o životu, a Smoje je o njemu znao sve. Bio je predani, multidisciplinarni istraživač života i najveći živući poznavatelj te neobične pojave. Za svih tih dugih ljetnih sjedeljki smrt je spomenuo samo dvaput: prvog dana, kad je pričao o svom prvom objavljenom novinskom tekstu – osmrtnici za njegovu pokojnu babu – i posljednjeg, kad smo o njoj razgovarali kao jednom od mogućih završetaka, s hrabrom pretpostavkom da možda ipak ima smrti nakon života. Na moje posljednje pitanje, što bi da se ponovo rodi, Smoje je jednostavno odgovorio kako posebnih prohtjeva nema, jer više od toga – da se dakle ponovo rodi – njemu ne treba, niti bi ikada tražio – napisao je u predgovoru knjige Dežulović.