U subotu akcija čišćenja Hrvatskog doma

Autor: Marin Bakić

Interijer Hrvatskog doma u Karlovcu. Foto: Kaoperativa

Mreža udruga u nezavisnoj kulturi KAoperativa organizira u subotu čišćenje Hrvatskog doma u Karlovcu. Početak akcije je u deset sati.

– Pozivamo sve željne uključivanja da se priključe stvaranju i definiranju namjene novog karlovačkog prostora društvenosti i kulture – kaže Domagoj Šavor, koordinator KAoperative kao neformalne mreže udruga i predsjednik KAoperative kao saveza udruga.

Čistit će se okoliš i svi prostori osim velike dvorane, jer Grad Karlovac kao vlasnik prostora nije to dozvolio. Podsjetimo da su aktivisti nezavisne kulture ranije htjeli provesti akciju čišćenja, no to im je Grad zabranio s obrazloženjem da nisu ostvareni sigurnosni uvjeti, iako je nedavno prije toga sniman film Luca Bessona “Jezero” u tom prostoru.

– KAoperativa će osigurati zaštitnu opremu, alate za čišćenje i osvježenja. Prikupljeni otpad će se separirati i prodati, a sredstva će se uložiti u uređenje prostora Male scene Hrvatskog doma – najavljuje Šavor.

Aktivnosti projekta KAoperativa provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”. Inicijativa je vrijedna tisuću kuna.