Podignut Info portal za mlade Karlovačke županije

Autor: Marin Bakić

Info portal za mlade

Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih Carpe diem iz Karlovca pokrenula je na internetu Info portal za mlade na kojem se nalaze najvažnije informacije o događanjima u Karlovačkoj županiji i o mogućnostima za aktivnost mladih.

– Mladima su dostupne vijesti iz kulture, obrazovanja, aktivizma, volontiranja, zapošljavanja i poduzetništva, s područja europskih politika i mogućnosti, zdravlja, sporta i društvenog uključivanja. Vizualno atraktivan stil i zaigran dizaj rezultat je timskog rada između voditelja Info centra za mlade Karlovačke županije te mladih volontera. Upravo će oni voditi sve poslove oko održavanja portala, a očekuje se priključenje i novih pod motom “Mladi pišu za mlade” – kaže Aleksandra Podrebarac, predsjednica Carpe diema.

Stranica je osmišljena, izrađena i na internet postavljena u sklopu projekta Lokalni info centar za mlade Karlovačke županije kojeg financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih te Grad Karlovac. Vrijednost projekta je 92.000 kuna, a osmišljavanja samoga portala 10.000 kuna.

– Mladi koji se žele uključiti u rad portala za mlade neka se jave na adresu elektronske pošte info@portalzamlade.info – poziva Podrebarac.