Kino u kazalištu: U subotu “Žabac Regi” i “Zvizdan”

Autor: Marin Bakić

Žabac Regi s najboljom prijateljicom, letećom vjevericom

I ove subote Kinoklub Karlovac i Gradsko kazalište Zorin dom provode projekt Kino u kazalištu, pa će tako u 11 sati biti prikazan animirani film “Žabac Regi”, a u 18 i i 20.30 sati “Zvizdan” autora Dalibora Matanića.

– “Žabac Regi” je animirani film o žapcu s krizom identiteta. Za razliku od svojih prijatelja, boji se vode i ne voli skakati. Osjeća se neshvaćenim i prepun je pitanja, stoga sa svojom najboljom prijateljicom, letećom vjevericom kreće u potragu za smislom života. Fantastično putovanje odvest će ih u prašume Amazone gdje će upoznati vrlo zanimljive likove. Nakon što ga slučajno hipnotiziraju postavlja se pitanje je li Regi začarani princ zarobljen u tijelu žapca ili samo zbunjeni i neobični stanovnik džungle? – najavljuje film Ksenija Sanković, tajnica Kinokluba Karlovac.

O “Zvizdanu” se mnogo govori posljednjih mjeseci. Ovaj hrvatski film tematizira zabranjenu ljubav, konkretno između pripadnika hrvatske i srpske nacije u Hrvatskoj.

– Priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom – opisuje K. Sanković.

“Zvizdan” je osvojio Grand Prix u Francuskoj na međunarodnom festivalu War on Screen u Châlons-en-Champagne te je to dvanaesta nagrada u nizu priznanja koje je osvojio proteklih mjeseci.

Ulaznice po cijeni od 25 kn za Žapca Regija te 30 kuna za “Zvizdana” mogu se kupiti na blagajni Zorin doma do petka od 10 do 12, te od 14 do 2o sati, a u subotu sat uoči projekcija i za vrijeme trajanja ranijih projekcija.