HND: Nezadovoljnici ne smiju “kampirati” pred domovima medijskih djelatnika

Autor: Marin Bakić

Keleminec i članovi A-HSP prosvjeduju ispred stana Gorana Radmana, glavnog ravnatelja HRT-a. Foto: Screen shot

Gospodina Keleminca, kao i svakog drugoga kome bi moglo pasti na pamet „kampiranje“ pred  stanom bilo kojega novinara, urednika ili člana uprave nekog medija, Hrvatsko novinarsko društvo upozorava da to smatra nedopustivim pritiskom na novinare i medije, te podsjeća kako takav čin predstavlja povredu privatnosti, odnosno prava na mirno i neometano stanovanje – poručuje Saša Leković, predsjednik HND-a.

Pripadnici Autohtone Hrvatske stranke prava predvođeni Kelemincem, koji je predsjednik stranke, prosvjedovali su u subotu ispred stana glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Gorana Radmana nezadovoljni pozornošću koja im se pridaje u informativnom programu HRT-a uoči parlamentarnih izbora koji će se održati osmog studenog.

– U poruci koju je elektroničkom poštom istoga dana poslao na niz adresa na HRT-u Dražen Keleminec konstatira kako „ništa drugo ne predstoji nego ići od vrata do vrata. Danas Radmanu, sutra Hrvoju Zovku ili nedodirljivom koji se ne želi javiti na telefon Saši Runjiću. Rekao sam da još čekam dva dana“ – nastavlja u toj poruci predsjednik stranke A-HSP – „a nakon toga kampanja A-HSP će biti 16 dana kampiranje ispred stana gospodina Radmana koji je ravnatelj HRT-a i odgovorna osoba da HRT bude u službi svih Hrvata i Hrvatica – iznosi problem Leković.

Dodaje da takvo ponašanje može predstavljati i poziv na šira okupljanja i tako dodatno povrijediti privatnost medijskih djelatnika.

– Zbog toga sve nezadovoljnike medijskim prilozima ili njihovim izostankom HND upućuje na korištenje zakonom predviđenih mogućnosti iskazivanja nezadovoljstva, među kojima nije „kampiranje“ pred privatnim prostorom medijskih djelatnika te pred njihovom djecom i obitelji. Istovremeno, institucije pozivamo da takvo ponašanje onemoguće odnosno sankcioniraju u skladu sa zakonom – kaže Leković.